joi, 20 noiembrie 2014

Liberi și neînfricați


Angela Tocilă





Ca în orice grup infracțional organizat sau mai bine zis, ca-n orice bandă de infractori, alianța electorală din jurul PSD se comportă ca niște răufăcători care au încercat să dea o spargere la o bancă, spargere care nu le-a reușit iar acum se sfâșie între ei căutând vinovații. Niciunul dintre ei nu înțelege că de fapt, societatea nu mai acceptă să fie jefuită. Ei au impresia că dacă vor identifica un vinovat, vor putea să-și continue activitatea infracțională mai departe, debarasându-se de cel sau cei pe care-i consideră răspunzători de eșecul de la alegeri.


Banda de infractori nu înțelege că este depășită de vremuri. Nu înțelege că generația născută și crescută în libertate nu mai acceptă să fie sfidată, umilită și nu mai stă în genunchi în fața nimănui. Banda de infractori nu poate concepe ca tinerii aceștia au scăpat neatinși de cancerul ce părea să fi cuprins întreaga națiune, că nu înțeleg să stea cu  căciula în mână in fața unui secretar de partid, că nu se tem, că n-au fost crescuți plini de complexe, timorați, că n-au fost educați cu joarda și nu acceptă să fie puși în genunchi la colț pe coji de nucă. Tinerii aceștia n-au fost amenințați cu clasicul ”eu te-am făcut, eu te omor”. Ei au crescut experimentând și savurând libertatea. Ei înțeleg să meargă unde vor, când vor, fără restricții. Nu mai acceptă controlul unui partid sau al unor cefe groase educate la Ștefan Gheorghiu.


Sunt frumoși, spontani, plini de umor dar mai presus de orice, sunt liberi. Și-au înțeles la un moment dart că libertatea lor este în pericol și au reacționat. Au ieșit la vot, apoi au ieșit în stradă să-și apere votul. Unii, alături de părinții sau bunicii lor, de aceea, conflictul dintre generații n-a mai fost atât de vizibil ca pe vremea lui Iliescu, cel mai bun semn că societatea dă semne de însănătoșire.


Aceasta este de fapt înfrângerea pe care PSD-iștii sunt incapabili s-o accepte dar mai ales s-o înțeleagă. Au mizat poate pe tinerețea unui accident genetic pe nume Victor Vorel Ponta, un sociopat fără sentimente, fără a avea cea mai mică însușire sau calitate care l-ar putea apropia de specia umană, crezând că țara va cădea în extraz în fața obrăzniciei, cocalarismului și infatuării acestui personaj defect. O parte din națiune chiar a făcut-o dar nu toată. Nu toți românii ascultă manele, se uită la Suleyman, la mizeriile lui Măruță sau Simona Gherghe, și cu siguranță, nu se informează de la Antena 3 și RTV. Și mai mult de atât, nu toți românii stau cu mâna întinsă la pomenile acestui partid de infractori care ar trebui scos în afara legii de urgență.


Lumea s-a schimbat dar PSD-ul a rămas înțepenit în năravurile peceriste, crezând că manipularea, teama și pomenile pot acoperi goliciunea unui partid îmbătrânit în rele, colcăind de foști securiști, un partid de hoți, de mincinoși, plagiatori, niște ploșnițe ce nu-s capabile să trăiască fără să paraziteze pe cineva. Asta apără PSD-ul, ”dreptul” lor de a-și parazita semenii. Însă semenii nu se mai tem. Acesta este de fapt câștigul celor 25 de ani, faptul că în sfârșit, generația născută liberă nu mai cunoaște teama, nu e o generație de yesmeni.


Fostul candidat, Ponta, și-a luat concediu, extenuat după înfrângere. A plecat pe-ascuns, cu coada între picioare, nu se știe unde și nici nu ne interesează. Ne interesează doar să constatăm și să evidențiem încă o dată și poate pentru ultima oară, că acest individ putred și-a mai dat o dată măsura caracterului, lăsând țara fără prim ministru, fără buget pentru că el, nimicul, n-a putut suporta înfrângerea și cu siguranță, nici reproșurile de la cei ce l-au susținut, al bandei de infractori care-au folosit un sociopat, un criminal în serie drept vârf de lance în lupta împotriva drepturilor și libertăților românilor.



Lașitatea lui Victor Ponta este maximă, el este terminat ca om politic. Plecarea lui simbolizează începutul unei noi ere. Una în care vechile obiceiuri securiste, peceriste vor dipărea și se vor pierde în evul întunecat al epocii iliesciene. A început era tinerilor neînfricați si liberi.



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu