joi, 21 aprilie 2016

Despre natura profund anti-democratică a PNL-ului… dintotdeauna


Dan Alexe




PNL a trecut recent, în Parlamentul European, la populari, la PPE, după ce a fost cu liberalii, timp în care s-au aliat pentru puciul din 2012 cu Ponta și Iliescu, făcându-i pe mulți naivi să-și frângă mâinile, scîncind cu indignare: “vai ce-a ajuns partidul Brătienilor“, “vai ce decădere“…

Apoi, pe 12 februarie 2015, PNL-iștii din Senatul României l-au protejat pe Varjuan Vosganian, după un spectacol penibil și ipocrit cu Biblia și dezlãnțuiri religioase fățarnice.
Intr-o țară normală, unde lumea nu e spălată la minte din copilărie cu religia, prestația penibilă a lui Vosganian cu Biblia în Senat (liberalii sunt presupuși a fi atei sau nepăsători in chestiunea religie prin alte părți) pentru a scăpa de urmărire ar fi stârnit doar un hohot de râs.



Ionel Bratianu



E imposibil de imaginat o asemenea scenă în Anglia, Germania, Franța sau Belgia… ce legătură are o anchetă penală cu faptul că inculpatul (un presupus liberal pe deasupra) crede în Biblie sau Schtrumpfi?

Pentru comparație: în cazul Elenei Udrea (urmărită pentru corupție) am văzut o dezlănțuire de vicioasă bucurie națională… s-a dus curva, vidra, aia cu voluptatea pe dinafară… jubilare cu atât mai obscenă cu cât inculpata a făcut dovada unor reacții relativ decente în fața justiției.

In cazul “liberalului” Vosganian (urmărit pentru corupție) am avut insa complezență, umor, ba chiar aprobare – bun scriitor (deși în ce mă privește e nul, dar să zicem că asta ține de școlire în literatură). I-a păcălit cu Biblia, are imunitate, șmecherul.

Obscena și rușinoasa dare în spectacol cu Biblia a lui Vosganian pare detaliu folcloric, deși omul a arătat un abis de josnicie… dar, asta e România: machismo și Patriarhie… Ați vrut religie în școli? Iată rezultatul: l-ați salvat pe Vosganian, care a făcut mătănii și a îmbunat suflete de creștini.

Dar asa a fost PNL-ul intotdeauna.

“Vai”, scrisese cineva, in 2012, apropo de ascensiunea năucitoare a unei mantis religioase, o călugăriță ajunsă secretară a guvernului si apoi deputată de Teleorman la 24 de ani : “o pată de spermă pe obrazul Brătienilor“!…

Obrazul Brătienilor a primit el multe de-a lungul jumătății de secol în care a dominat intrigile în România, însă un lucru e cert: istoria acestui partid, PNL, sub Brătieni n-a fost, precum toată istoria politică a României în general, decât o lungă serie de trădări și alianțe împotriva firii și obrazuri care ar fi putut fi alternativ pătate cu spermă și scuipat.

Brătianul tatăl, fondatorul partidului, era atât de disperat să-l oprească pe Cuza de la aplicarea reformelor, în special cea agrară, încât s-a unit cu dușmanii naturali ai liberalilor, conservatorii, formând acea Monstruoasă Coaliție care l-a răsturnat pe Domnitor si aducând în locul lui un prinț neamț. Exact, dar absolut exact ce fac liberalii azi sistematic!… Coaliție cu cei care teoretic le sînt opuși total din punct de vedere ideologic, dar cu care sînt gata să se unească împotriva firii pentru a-l răsturna pe calif. Nu mai contează că și Cuza avea un caracter dificil și autoritar; voia însã sã să aplice niște reforme, iar liberalii presupuși a reprezenta progresul s-au aliat cu sefii politici ai celei mai retrograde caste de latifundiari de atunci din Europa pentru a-l rãsturna. Evident, liberali dupa nume, dar cu baza si finantele provenite tot din boierimea de la sate. Exact ca azi…

A urmat obscenul șir de demnități în fruntea statului ale tatălui și feciorilor Bratianu, care au blocat mașinăria partidului liberal transformându-l într-o afacere de familie. Unirea, desigur, da, Brătienii au fost, ca toata clasa politica, în spatele Unirii, însă toată lumea era pentru asta, inclusiv marile puteri învingătoare. In schimb, la 1907, nu picături de spermă au fost pe obrazul lui Ionel Brătianu ministrul de interne, ci valuri de hemoglobină. Precum tatăl său Ion, care a preferat să distrugă sistemul politic al țării, aducând pe tron un rege străin pe care spera să-l poată controla, liberalul Ionel Brătianu și filo-liberalul general Averescu au hăcuit ca pe vite țăranii sălbăticiți de foame.

Această notă putând fi extinsă la nesfîrșit, am să mă opresc provizoriu aici… dar mai terminați cu Brătienii pronunțat cu dezolare hohotitoare.



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu