luni, 25 ianuarie 2016

ROMÂNUL de la Paris care a impresionat presa britanică. A SALVAT zeci de francezi

Robert Georgescu
Nicolas Sfintescu  este patronul unui bar din Paris aflat la cativa pasi de unul dintre localurile la care au avut loc, vineri seara, atentate teroriste. Barbatul a realizat rapid ca ceva rau se petrece in apropiere si si-a trimis toti clientii in apartamentul sau aflat la etaj.Nicolas SfintescuBBC, citat de hotnews.ro, publica povestea lui Nicolas Sfintescu, un francez cu origini romanesti, care are in centrul Parisului un restaurant numit L’Amare. In seara atacului, in localul sau, aflat vizavi de restaurantul La Casa Nostra, unde au fost ucisi cinci oameni, se aflau in jur de 20 de clienti. Cand un atacator a deschis focul, Nicolas a auzit imediat focurile de arma. “Le-am spus: Treceti toti sub mese si in spatele barului”, a declarat el. Dupa ce s-au ascuns au auzit infricosati haosul de peste drum.

"Am asteptat inca 10 minute inainte sa ne ridicam in picioare. Apoi cativa oameni s-au dus sa vada ce s-a intamplat. N-am vrut sa ma duc pentru ca nu am vrut sa vad oamenii morti”, a povestit el.

Nici el si nici clientii nu au indraznit sa iasa, intrucat nu se stia unde este atacatorul. Atunci Nicolas a tras storurile din metal si a decis sa mute pe toata lumea in apartamentul sa de deasupra localului. Acolo le-a dat oamenilor de mancat si de baut.

Au stat acolo pana la ora 4 dimineata, cand politia le-a spus ca este sigur sa iasa afara, moment in care au realizat ce tragedie s-a petrecut la cativa pasi de ei. Pe jos era sange si se vedeau gaurile lasate de gloante in ferestrele La Casa Nostra. “Aveam si noi mese pe trotuar, dar era putin cam rece asa nu fusese nimeni pe terasa. Am fost foarte, foarte norocosi”, a spus Nicolas, citat de HotNews.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu