vineri, 1 ianuarie 2016

”Noi nu v-am forţat să veniţi! Aţi venit de bună voie..."

PAUL DUMITRESCU



Fostul președinte Traian Băsescu a postat recent pe Facebook, un mesaj în care prezintă fragmente dintr-un discurs al fostului premier australian Julia Gillard, despre imigranți.






Liderul Mișcării Populare susține că Gillard are dreptate atunci când afirmă că imigranții trebuie să se adapteze și că națiunea care îi primește nu trebuie să-și facă griji dacă nu cumva îi ofensează pe cei nou-veniți. Fostul prim-ministru a afirmat că imigranții care vor să facă parte din societatea australiană trebuie să învețe limba vorbită aici. De asemenea, aceasta precizează că imigranții ar trebui să respecte convingerile pe care le au oamenii din societatea în care aceștia ajung.


”ARE DREPTATE!!!


Julia Gillard este fost Prim-ministru al Australiei.



Julia Gillard


Citez din discursul Doamnei Gillard: IMIGRANȚII TREBUIE SĂ SE ADAPTEZE. Este o problemă de tip „TAKE IT OR LEAVE IT”. Am obosit ca această naţiune să îşi facă atâtea griji dacă nu cumva ofensează unele persoane venite aici recent sau cultura lor...

Cultura noastră s-a dezvoltat timp de peste două secole, după atâtea zbateri, încercări şi victorii ale milioanelor de bărbaţi şi femei care au căutat libertatea. Vorbim engleza, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, rusa sau altă limbă. Deci, dacă doriţi să faceţi parte din societatea noastră, ÎNVĂŢAŢI LIMBA NOASTRĂ !!

Cei mai mulţi australieni cred în Dumnezeu. Nu este vorba despre «dreapta creştină» sau «presiuni politice», este o realitate faptul că această naţiune a fost fondată de bărbaţi creştini şi femei cu principii creştine. Este, cu siguranţă, adecvat de a afişa această realitate pe pereţii şcolilor noastre! Dumnezeu vă deranjează? Dacă DA, vă sugerez să luaţi în considerare o altă parte a lumii pentru a trăi acolo, pentru că Dumnezeu este parte a culturii noastre.

Acceptăm convingerile voastre, fără întrebări. Tot ce vă cerem este să respectaţi convingerile noastre, să trăiţi în pace şi în armonie cu noi.

Aceasta este ţara noastră, pământul nostru şi stilul nostru de viaţă, de care vă oferim posibilitatea de a vă bucura. Dar, din momentul în care începeţi să vă plângeţi, să gemeţi şi să bombăniţi despre steagul nostru, angajamentul nostru, convingerile noastre creştine sau stilul nostru de viaţă, vă încurajez să profitaţi de o altă mare libertate australiană: «DREPTUL DE A PLECA» . Dacă nu sunteţi fericiţi aici, ei bine, plecaţi! Noi nu v-am forţat să veniţi! Aţi venit de bună voie, atunci acceptaţi ţara care v-a acceptat aşa cum sunteţi!


PS – Sunt convins că aceasta este abordarea corectă pentru România, dar şi pentru UE”, a notat fostul președinte.






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu